Peltea de struguri

/ / Modificat: 2012-09-11
Peltea de struguri

Pelteaua de struguri este foarte aromata si se aseamana ca mod de preparare cu pelteaua de gutui.

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 kg struguri (la alegere- albi sau negri)

1 kg zahar

1 lamaie

Mod de preparare

Desfa bobitele de pe ciorchine si spala-le bine. Pune apoi intr-o oala strugurii impreuna cu zaharul si aseaz-o pe aragaz, pana se topeste zaharul si prinde culoare siropul. Intre timp pregateste o sita si un castron incapator.

Trebuie sa treci prin sita strugurii si siropul format, cu ajutorul unei linguri de lemn. Piseaza strugurii, pana raman in sita doar samburii si cojile.

Siropul cu pulpa de la struguri se pune din nou la fiert impreuna cu felii de lamaie pana obtii consistenta dorita. Poate fi mai fluid sau il poti lasa sa fiarba pana devine ca un gel.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Struguri

Articole recomandate

Citeste si despre