Gratarul il poti prepara in orice sezon si este bine-venit oricand. In plus, se pregateste usor, este foarte gustos si sanatos. Iti propunem o reteta delicioasa de carnati inveliti in bacon la gratar, pe care ii poti servi atat la pranz, cat si la cina.
Timp de preparare
20 min
Dificultate
usor
Ingrediente
10 carnati
10 felii de bacon
rosii cubulete
sare si piper
boia iute
1 lingura de ulei de masline
Mod de preparare
Mai intai fierbe putin carnatii in apa cu sare, aproximativ 5 minute, pana cand apa da in clocot. Ia cratita de pe foc, lasa carnatii sa se raceasca putin, apoi scurge-i bine. Inveleste fiecare bucata de carnat in bacon si prinde-i cu o scobitoare.
Incinge gratarul si prajeste carnatii aproximativ 4 minute, pe ambele parti.
Intre timp, prepara un sos de rosii. Asezoneaza rosiile cu sare, piper, ulei si boia iute dupa gust si amesteca-le bine.
Serveste carnatii calzi, cu sos iute de rosii.