Cheeseburgerul la gratar este un preparat de vara pe placul intregii familii, dar mai ales al copiilor, care adora sandvisurile de tip fast-food. In loc sa ii cumperi congelati, semipreparati sau de la fast-food-ul de peste drum, incearca sa ii prepari in casa, pe gratar! Pe langa faptul ca vor fi 100% sanatosi, cheeseburgerii vor fi chiar mai gustosi decat cei gata facuti!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g carne tocata de vita
80 g branza cheddar (sau orice alt tip de branza)
2 linguri pesmet
1 ou batut
2 lingurite de patrunjel proaspat tocat
chifle si legume pentru asamblat cheeseburgerul
sos Worcestershire
Mod de preparare
Pune carnea tocata intr-un vas si adauga peste ea branza, pesmetul, oul, patrunjelul si sosul Worcestershire. Asezoneaza carnea cu sare si piper si amesteca bine toate ingredientele.
Formeaza burgerii, asaza-i pe un platou si baga-i la rece cu o zi inainte de a-i pune pe gratar.
Incinge bine gratarul si pune cheeseburgerii. Lasa-i cam 6-7 minute pe fiecare parte.
Taie chiflele in jumatati, pe orizontala, si incalzeste-le pe gratar, apoi incepe sa asamblezi preparatul. Pune cheeseburgerul intre jumatatile de chifle si adauga, dupa preferinta: felii de rosii, de castraveti, salata verde, cartofi prajiti sau copti etc.