Dovleceii la gratar sunt o mancare ideala pentru orice moment al zilei. Sunt savurosi, se pregatesc usor si sunt foarte sanatosi. Ii poti servi simpli sau cu diferite sosuri ori garnituri.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
6 dovlecei
6 linguri de ulei de masline
2 lamai
4 catei de usturoi
sare si piper
Mod de preparare
Spala bine dovleceii, apoi taie-i rondele mai groase. Stropeste-i cu putin ulei de masline si presara peste ei un varf de cutit sare, apoi lasa-i cateva minute sa se marineze.
Dupa 5 minute pune-i pe gratar lasa-i sa se rumeneasca pe ambele parti, aproximativ 2 minute.
Separat, intr-un bol, prepara un sos din usturoi pisat, zeama de lamaie sare si piper. Serveste dovleceii calzi impreuna cu sosul de usturoi. Poti sa adaugi in sosul de usturoi si cateva linguri de smantana.