Frigaruile de pui sunt un preparat excelent atunci cand vrei sa strecori legumele in alimentatia copilului mic sau a familiei tale si sa gatesti sanatos. Combinatia savuroasa de carne si legume pe gratar ofera un preparat delicios si satios atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 bucati de piept de pui
rosii cherry
2 ardei grasi colorati
2 cepe
1 dovlecel
condimente pentru marinada: ulei de masline, suc de lamaie, busuioc, piper, sare, coriandru etc.
bete pentru frigarui
Mod de preparare
Inainte de orice, pregateste gratarul. Apoi, taie pieptul cubulete de 2,5 cm si marineaza-le intr-un amestec de ulei de masline, suc de lamaie si ierburi aromatice.
Pune-le intr-o punga curata si baga-le la frigider, cel putin 1-2 ore. Intre timp, pregateste legumele. Curata-le, spala-le si taie-le felii groase sau cubulete de aceeasi dimensiune cu puiul, cu exceptia rosiilor cherry, care raman intregi.
Dupa ce carnea de pui s-a marinat, incepe sa infigi ingredientele pe betele de frigarui, alternand carnea cu legumele, pana cand termini toate ingredientele. Asaza frigaruile pe gratarul incins si stai pe aproape, deoarece trebuie intoarse rapid pe toate partile, intrucat puiul se patrunde si arde usor.