Pastravii umpluti la gratar reprezinta un preparat excelent pentru zilele de vara, cand trebuie sa mananci usor si foarte sanatos. Pestele este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta, iar daca il umpli din plin cu legume si condimente delicioase, il transformi intr-un preparat-vedeta in meniul familiei tale!
Dificultate
usor
Ingrediente
3-4 pastravi
4 rosii
1 ardei gras rosu, mare
2 chili
cateva felii de bacon
4 catei de usturoi
100 ml de ulei
zeama de la o lamaie
crengute de rozmarin
sare
piper
Mod de preparare
Curata pestii bine si taie-i pe orizontala, pentru a face loc umpluturii. Prepara umplutura din ardeiul gras si rosiile tocate cubulete, usturoiul si chili tocati marunt si feliute de bacon taiate fasii.
Adauga peste acestea uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si crengutele de rozmarin. Amesteca-le bine si baga pastravii in umplutura, frecandu-i bine cu toate ingredientele.
Lasa-i la frigider vreo 2 ore, apoi incepe sa umpli pestii cu amestecul in care au stat la marinat. Daca este nevoie, coase pastravii cu ata, pentru a evita ca umplutura sa iasa din peste in timpul frigerii.
Apoi, pune-i pe gratar, avand grija sa ii intorci destul de repede, deoarece pastravii se ard foarte usor.