Pieptul de curcan marinat la gratar este o mancare ideala pentru cina. Este usoara si satioasa in acelasi timp si are o aroma savuroasa. In plus, se pregateste si foarte usor.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
2 piepti de curcan
80 g sare
100 g zahar
40 g ghimbir
40 g piper
20 g scortisoara
4 catei de usturoi
Mod de preparare
Amesteca intr-o cratita sarea, zaharul, sarea, piperul, scortisoara si ghimbirul in 200 ml de apa si lasa-le sa fiarba aproximativ 10 minute. Redu focul si adauga peste compozitie inca 500 ml de apa.
Pune pieptul de curcan intr-un vas mai mare si adauga peste el usturoiul si marinata, apoi pune carnea la frigider pentru o noapte.
Pune pieptul de curcan marinat pe gratar si prajeste-l aproximativ 20 de minute.
Serveste pieptul de curcan cald, cu salata ori cu un sos de mustar.