Piept de pui umplut cu masline, la gratar

/ / Modificat: 2013-08-20
Piept de pui umplut cu masline, la gratar

Pieptul de pui umplut cu masline la gratar reprezinta o un preparat de vara usor, sanatos si hranitor. Cum gratarul este principala metoda de gatire vara, este bine sa vii mereu cu idei noi de retete si preparate pentru el. Pieptul de pui umplut cu masline este savuros si te va face, cu siguranta, sa te lingi pe degete de gustul lui exceptional!

Timp de preparare

50 min.  

Dificultate

usor  

Ingrediente

2 bucati de piept de pui, taiate in jumatati
1/2 lingura de coaja de portocala rasa
1 lingura de ulei de masline
2 catei de usturoi
1 ligurita de rozmarin uscat
sare
piper
100 g masline fara samburi

Mod de preparare

Bate usor jumatatile de piept de pui cu un ciocan de carne. Apoi incepe sa prepari umplutura. Toaca marunt maslinele si usturoiul, pune-le intr-un bol si toarna peste ele uleiul de masline, coaja de portocale, rozmarinul, piperul si putina sare (atentie, si maslinele pot fi sarate).

Umple apoi fiecare bucata de carne cu umplutura, ruleaz-o si fixeaz-o cu ajutorul unei scobitori.

Rulourile formate se stropesc cu ulei de masline, piper si rozmarin si se pun pe gratarul incins, aproximativ 15 minute, avand grija sa le intorci pe toate partile.  

Trucuri

 Pieptul de pui se serveste cu sos de portocale pe deasupra si garnitura de legume langa el.

Articole recomandate

Citeste si despre