Souvlaki

/ / Modificat: 2013-08-13
Souvlaki

Souvlaki este un preparat grecesc delicios si sanatos, care te ajuta sa aduci gustul si aromele meditaraneene direct in casa ta. Asemanatoare cu frigaruile romanesti, Souvlaki este un preparat care se poate face cu orice tip de carne si ale carui arome aduna, in graba, toata familia in jurul mesei.

Timp de preparare

20 min. + 3 ore  

Dificultate

usor

Ingrediente

carne de porc sau de pui
1/4 ceasca ulei masline
1/4 ceasca de vin rosu
1 lingura de menta uscata
2 linguri de suc de lamaie
1 lingura de oregano uscat
4 catei de usturoi pisati
1 frunza de dafin uscata
sare
piper

Mod de preparare

Amesteca intr-un bol ingredientele pentru marinada: uleiul de masline, sucul de lamaie, vinul, menta, oregano, usturoiul, dafinul, sarea si piperul.

Taie carnea in cubulete de 2,5 cm si adaug-o peste marinada. Amesteca bine carnea cu sosul de marinada, acopera bolul si da-l la frigider aproximativ 3 ore.

Intre timp, incinge gratarul. Dupa ce carnea a stat la frigider, ia cateva bete de frigarui si incepe sa infigi carnea in ele. Pune-le pe gratar si intoarce-le din cand in cand, pe toate partile, ca sa nu se arda.

Dupa ce sunt gata, asaza-le pe un platou. Serveste-le stropite cu suc de lamaie si garnitura de legume.

Taguri Frigarui

Articole recomandate

Citeste si despre