Vinetele la gratar sunt o gustare sanatoasa si hranitoare, perfecta pentru pranz, dar si pentru cina. Se pregatesc usor si rapid si contin si numeroase vitamine.
Timp de preparare
45 min
Dificultate
usor
Ingrediente
4 vinete
1 capatana de usturoi
3 fire de usturoi verde
3 lingurite de ulei de masline
coriandru
sare si piper
Mod de preparare
Taie vinetele rondele mai groase apoi asezoneaza-le cu sare si lasa-le la scurs aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-au scurs bine de zeama amara, presara peste ele piper si coriandru, apoi acopera-le si lasa-le 10 minute la macerat.
Intre timp, mixeaza usturoiul la blender, apoi adauga peste el uleiul de masline si amesteca compozitia pana cand obtii un sos ce are consistenta unei maioneze.
Pune vinetele pe gratar 2-3 minute, pe ambele parti, si serveste-le cu sos de usturoi si usturoi verde tocat marunt.