Vrei sa-i rasfeti pe cei dragi cu un desert delicios si racoritor? Noi iti sugeram sa prepari inghetata de fistic!
Timp de preparare
4 ore
Dificultate
Mediu
Ingrediente
300 ml lapte gras
300 ml frisca lichida
150 g zahar pudra
5 galbenusuri ou
1/2 lingurita colorant alimentar verde
100 g fistic decojit (nesarat)
Mod de preparare
Mixeaza galbenusurile cu zaharul, adauga peste acestea laptele fierbinte, apoi toarna compozitia intr-o cratita de inox. Lasa totul sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu, pana ce compozitia se ingroasa putin. Transfera apoi compozitia intr-un castron si lasa la racit.
Adauga colorantul, smantana si fisticul maruntit.
Da inghetata la rece, circa 4 ore, dar din cand in cand zdrobeste gheata si amesteca inghetata cu un mixer , pana devine fina.
Scoate inghetata de la frigider cu 10 minute inainte de servire.
Tipul bucatariei
Internationala