Inghetata de menta este foarte racoroasa si aromata si nu necesita foarte multe ingrediente.
Foto: madebymichellec.files.wordpress.com
Timp de preparare
5 ore
Dificultate
Mediu
Ingrediente
5 galbenusuri
250 ml lapte
150 g zahar
0,5 l smantana
80 grame frunze proaspete de menta
Mod de preparare
Amesteca laptele, zaharul, jumatate din smantana si omogenizeaza bine. Pune totul intr-o cratita, la foc mic.
Adauga frunzele de menta si continua sa amesteci pana cand s-au omogenizat cu restul ingredientelor.
Ia cratita de pe foc si lasa continutul sa se raceasca timp de o ora.
Intre timp, intr-un castron, amesteca galbenusurile de ou cu restul de smantana. Adauga peste oua si crema cu menta si amesteca continuu, pana cand se obtine o crema omogena.
Adauga crema din nou pe foc si amesteca continuu, pana cand crema se intareste. Cand s-a intarit, ia-o de pe foc si continua sa amesteci bine, cateva minute.
Las-o la racit, la temperatura camerei. Cand s-a racit, pune crema intr-un recipient special pentru inghetata si tine-o cateva ore la congelator. Ai grija sa spargi acele de gheata la fiecare 30 de minute.
Trucuri
Poti adauga in compozitia acestei inghetate si fulgi de ciocolata.
Tipul bucatariei
Internationala