Inghetata cu miere si smochine este surprinzator de aromata si fina.
Timp de preparare
6 ore
Dificultate
Mediu
Ingrediente
100 g zahar pudra
200 g miere
1 lingurita esenta vanilie
4 galbenusuri
200 ml frisca lichida
300 ml lapte integral
6-8 smochine proaspete sau din dulceata
Mod de preparare
Pune laptele la fiert, alaturi de frisca lichida si zahar. Separat, bate galbenusurile bine cu esenta de vanilie, apoi adauga-le peste compozitia de lapte. Ai grija sa amesteci continuu cu un tel, ca sa nu se coaguleze oul.
Adauga mierea, apoi lasa compozitia respectiva la racit, minim 30 de minute, pana ajunge la temperatura camerei.
Toarna amestecul intr-o caserola cu capac, apoi da inghetata la congelator pentru cateva ore.
La intervale de 30 de minute amesteca totul cu o furculita, ca sa spargi cristalele de gheata.
Serveste inghetata cu smochine proaspete taiate in sferturi sau chiar cu smochine din dulceata.
Tipul bucatariei
Internationala