Inghetata de caise este o inghetata de sezon, foarte aromata.
Timp de preparare
3 ore
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g caise
500 g zahar
500 ml apa
1/2 lamaie
Mod de preparare
Alege caisele coapte, scoate-le samburii, curata-le coaja, apoi zdrobeste-le cu o lingura de lemn si lasa-le la scurs intr-un tifon si pastreaza-le sucul.
Pune apa cu zaharul la fiert si amesteca pana la completa dizolvare. Ia vasul de pe foc, adauga sucul lasat de caise si omogenizeaza bine.
Pune sucul de lamaie in acest amestec si da totul la congelator. La fiecare 2 ore mixeaza inghetata, astfel incat sa nu ramana ace. Repeta procedeul de 3 ori, inainte de a servi inghetata.
Serveste inghetata de caise in cupe individuale, decorata cu frisca, ciocolata alba sau felii de caise.
Tipul bucatariei
Internationala