Inghetata de ciocolata cu scortisoara este foarte parfumata si este unul dintre deserturile de vara inspirate de bucataria italiana.
Timp de preparare
3 ore
Dificultate
medie
Ingrediente
225 ml lapte
3 linguri cacao
1 bat de scortisoara
3 galbenusuri
100 g zahar
1 lingurita scortisoara macinata
450 ml frisca lichida
Mod de preparare
Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara si cele trei linguri de cacao. Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile, zaharul si scortisoara macinata.Scoate batul de scortisoara din lapte, apoi toarna incet laptele peste galbenusuri, amestecand continuu.
Toarna compozitia obtinuta inapoi in cratita si las-o pe foc mic, aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana ce aceasta se va ingrosa.
Adauga frisca in compozitie si amesteca. Pune crema obtinuta intr-un vas de plastic, las-o sa se raceasca, apoi da-o la congelator. Dupa aproximativ 1 ora si 30 de minute, scoate inghetata si amesteca in ea cu un blender. Pune-o din nou in congelator. Repeta aceasta operatiune de inca 2 ori.
Tipul bucatariei
Internationala