Fara doar si poate, inghetata este cel mai iubit desert al verii. Se consuma in cantitati mari atunci cand este cald afara si o gasim peste tot, de la terase pana la supermarketuri, insa de departe cea mai buna inghetata este cea facuta in casa.
Reteta simpla de inghetata de cirese
Suntem in plin sezon al cireselor si putem profita din plin de aceste fructe dulci si aromate, pentru a le integra in diverse preparate. Un desert racoritor, delicios, care este atat pe placul copiilor, cat si al parintilor, este inghetata de cirese, pe care o putem face foarte simplu, acasa. Pentru aceasta inghetata ai nevoie doar de 4 ingrediente: 300 g cirese fara samburi, 100 g zahar gelifiant, 400 g lapte condensat si 500 ml frisca lichida.
Pentru a obtine cea mai cremoasa si delicioasa inghetata, incepem cu pregatirea unui gem de cirese. Fructele spalate si curatate de codite si de samburi se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu zaharul. Cand acesta incepe sa se topeasca si amestecul fierbe, se da focul mic si se lasa sa fiarba timp de 10 minute.
Cat timp dulceata de cirese se raceste, se bate frisca cu mixerul, pana cand devine aerata si capata volum. Frisca lichida trebuie sa fie tinuta la frigider inainte de a fi batuta. Cand este gata, se adauga peste ea laptele condensat si se mai mixeaza inca un minut, pana cand se incorporeaza. Se pune si gemul de cirese, care s-a racit complet, si se amesteca din nou.
Se pune compozitia in forme, la congelator, si se lasa timp de cateva ore, pana cand se intareste. Se serveste cu cirese proaspete sau simpla.
- Sursa: simonacallas.com
- Foto: Freepik