Inghetata de vin rosu

/ / Modificat: 2017-06-26
Inghetata de vin rosu

Inghetata de vin rosu se poate pregati pentru o seara caniculara de weekend, cand astepti in vizita prieteni dragi.

Foto: ceramiccanvas.com

Timp de preparare: 3 ore

Dificultate: Mediu

Ingrediente

300 ml vin rosu, dulce
100 ml lapte
2 linguri miere
1 lingura zahar
2 galbenusuri ou
100 g unt
100 g mascarpone

Mod de preparare

Amesteca mascarpone cu galbenusurile si zaharul. Separat, pune la fiert vinul, mierea, laptele si untul, circa 10 minute, pana untul se topeste si capata un amestec omogen.

Amesteca cele doua compozitii si mixeaza totul bine, pana obtii o spuma. Pune totul la congelator, dar nu uita ca la anumite intervale trebuie sa scoti cutia cu inghetata ca sa spargi acele.

Serveste inghetata cu decor de menta, topping de ciocolata sau simpla, dupa gust.

Trucuri: Poti inlocui mascarpone cu frisca.

Tipul bucatariei: Internationala

Taguri Inghetata Inghetata de casa

Articole recomandate

Citeste si despre