Chiftele marinate

/ / Modificat: 2012-06-14
Chiftele marinate

Chiftelutele marinate sunt foarte gustoase si spornice.

Foto: ardei-iute.ro

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru chiftele

1 kg carne (amestec)

1 ceapa mare

100 grame faina

miez de paine

1 cana supa de carne

6 catei de usturoi

2 oua mari

1 lingura patrunjel tocat

sare

piper

grasime, pentru prajire

Pentru sos

2 linguri ulei

50 grame de unt

1 ceapa

3 catei de usturoi

1 cana de rosii tocate

2 linguri de pasta de tomate

1 lingura de faina

800 ml apa

1 lingura rasa de zahar

1 lingurita busuioc tocat

sare

piper

Mod de preparare

Pregateste mai intai chiftelutele, apoi pastreaza-le la cald, pana prepari sosul de rosii.

Curata ceapa si usturoiul, apoi pune-le la calit in uleiul incins.

Adauga faina si rumeneste-o usor, pune rosiile, zaharul si amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Stinge sosul obtinut cu 700-800 ml de apa.

Adauga busuiocul si lasa sosul sa fiarba 15 minute, pana cand vezi ca s-a legat. Asezoneaza cu sare, piper si zahar si adauga untul.

Pune chiftelutele in acest sos, lasa sa dea un clocot si opreste sosul.

Acopera chiftelutele si lasa-le in sos circa 30 de minute inainte de servire.

Trucuri

Serveste chiftlelutele cu garnitura de piure si salata de castraveti acri.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Chiftele Sos de rosii

Articole recomandate

Citeste si despre