Chiftelutele marinate sunt foarte gustoase si spornice.
Foto: ardei-iute.ro
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Pentru chiftele
1 kg carne (amestec)
1 ceapa mare
100 grame faina
miez de paine
1 cana supa de carne
6 catei de usturoi
2 oua mari
1 lingura patrunjel tocat
sare
piper
grasime, pentru prajire
Pentru sos
2 linguri ulei
50 grame de unt
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 cana de rosii tocate
2 linguri de pasta de tomate
1 lingura de faina
800 ml apa
1 lingura rasa de zahar
1 lingurita busuioc tocat
sare
piper
Mod de preparare
Pregateste mai intai chiftelutele, apoi pastreaza-le la cald, pana prepari sosul de rosii.
Curata ceapa si usturoiul, apoi pune-le la calit in uleiul incins.
Adauga faina si rumeneste-o usor, pune rosiile, zaharul si amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Stinge sosul obtinut cu 700-800 ml de apa.
Adauga busuiocul si lasa sosul sa fiarba 15 minute, pana cand vezi ca s-a legat. Asezoneaza cu sare, piper si zahar si adauga untul.
Pune chiftelutele in acest sos, lasa sa dea un clocot si opreste sosul.
Acopera chiftelutele si lasa-le in sos circa 30 de minute inainte de servire.
Trucuri
Serveste chiftlelutele cu garnitura de piure si salata de castraveti acri.
Tipul bucatariei
Internationala