Nicio mancare sofisticata nu poate egala gustul unei portii de ciulama, servita cu mamaliguta fierbinte. Iata reteta noastra pentru acest preparat simplu, dar foarte gustos.
Foto: gradinamea.ro
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg piept de pui
100 g unt
200 g smantana
300 ml lapte
100 g faina
sare
piper
1 legatura patrunjel
Mod de preparare
Taie puiul bucati mici, apoi pune-le la prajit in unt fiebinte.
Scoate bucatile de pui si pune-le intr-un vas, la cald, apoi in untul ramas caleste faina. Cand aceasta capata o culoare aurie, stinge compozita cu laptele cald si adauga sare, piper si smantana.
Lasa sosul obtinut pe aragaz, la foc mic, circa 15 minute, apoi adauga bucatile de piept.
Ciulamaua se mai tine pe foc inca 10 minute apoi se presara verdeata tocata deasupra.
Trucuri
Serveste ciulamaua de pui cu mamaliguta calda.
Poti inlocui pieptul de pui cu pulpe de pui fierte si dezosate.
Tipul bucatariei
Romaneasca