Ciulama de pui

/ / Modificat: 2012-04-09
Ciulama de pui

Nicio mancare sofisticata nu poate egala gustul unei portii de ciulama, servita cu mamaliguta fierbinte. Iata reteta noastra pentru acest preparat simplu, dar foarte gustos.

Foto: gradinamea.ro

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg piept de pui

100 g unt

200 g smantana

300 ml lapte

100 g faina

sare

piper

1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Taie puiul bucati mici, apoi pune-le la prajit in unt fiebinte.

Scoate bucatile de pui si pune-le intr-un vas, la cald, apoi in untul ramas caleste faina. Cand aceasta capata o culoare aurie, stinge compozita cu laptele cald si adauga sare, piper si smantana.

Lasa sosul obtinut pe aragaz, la foc mic, circa 15 minute, apoi adauga bucatile de piept.

Ciulamaua se mai tine pe foc inca 10 minute apoi se presara verdeata tocata deasupra.

Trucuri

Serveste ciulamaua de pui cu mamaliguta calda.

Poti inlocui pieptul de pui cu pulpe de pui fierte si dezosate.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Mancare traditionala

Articole recomandate

Citeste si despre