Painea de casa este foarte gustoasa si prezinta siguranta de a nu fi folosit conservanti.
Foto: whileshenaps.typepad.com
Timp de preparare
120 de minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 pahare apa
2 linguri drojdie uscata
1 lingura zahar
4 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1 kg faina
Mod de preparare
Toarna intr-un bol apa calduta, zaharul si drojdia, apoi completeaza cu un pahar de faina. Amesteca totul bine, pana la omogenizare, apoi lasa compozitia sa dospeasca, la loc calduros, circa 15 minute.
Adauga peste maiaua obtinuta uleiul, sarea si faina si continua sa amesteci si sa framanti pana obtii un aluat bine legat. Presara faina pe o planseta de lucru si fomeaza o bila de aluat nelipicioasa.
Pune aluatul la dospit, acoperit cu o folie de plastic, circa 45 de minute. Framanta inca o data aluatul, apoi imparte-l in doua parti si da-le forma de paine.
Pune painile la copt, in doua tavi de cozonac, circa 40 de minute, la 180 de grade.
Scoate painea la racit, in servete curate de bumbac.
Tipul bucatariei
Internationala