Ardei umpluti

/ / Modificat: 2012-05-09
Ardei umpluti

Ardeii umpluti cu carne reprezinta unul dintre felurile de mancare cele mai apreciate din bucataria autohtona.

Foto: cavemengourmet.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

1 kg ardei

1/2 kg carne tocata de vita

100 g orez

2 cepe mici

2 linguri bulion

1/2 legatura patrunjel

2 linguri ulei

sare

piper

smantana (optional)

Mod de preparare

Curata ceapa, toac-o marunt si pune-o la calit in uleiul incins. Adauga bulionul, amesteca bine si asteapta ca bulionul sa isi schimbe culoarea.

Intr-un vas incapator pune carnea tocata, amestecul de ceapa si bulion, orezul spalat in apa rece, verdeata tocata marunt, sare si piper.

Spala ardeii, apoi fa-le cate un capacel deasupra si curata-i in interior de seminte.

Umple fiecare ardei cu umplutura de carne, lasand putin loc pana sus, deoarece orezul isi mareste volumul.

Pune ardeii intr-o oala incapatoare, asezati soldateste, apoi toarna o cana de apa.

Lasa ardeii la fiert, la foc mediu, circa 35 de minute.

Serveste ardeii cu smantana alaturi.

Taguri Fel principal Ardei umpluti

Articole recomandate

Citeste si despre