Ardeii umpluti cu stavrid sunt foarte gustosi, fiind serviti ca fel principal.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 kg stavrid
500 g ardei gras
100 g orez
150 g morcov
400 g ceapa
150 g telina
200 g ulei
2 oua
100 g faina
100 g pasta de tomate
1 kg rosii proaspete
200 ml vin alb
2 fire cimbru
piper
sare, dupa gust
Mod de preparare
Curata pestele bine, spala-l in apa rece, apoi scoate-i oasele si taie-l in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara.
Ardeii ii cureti si apoi ii lasi la scurs. Spala orezul, fierbe-l cu 500 ml supa de oase de peste, apoi da-l prin apa rece si lasa-l la scurs.
Curata morcovul, telina si ceapa, spala-le si taie-le in felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie in bucati mari. Ceapa se caleste cu 100 ml ulei si 100 ml supa de oase de peste.
Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se trec prin masina de tocat. Compozitia rezultata o amesteci cu orez, piper, oua si sare, pana obtii o pasta omogena. Cu aceasta compozitie vei umple ardeii care se aseaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 ml ulei.
Lasa ardeii in cuptor circa 5 minute. Prepara un sos tomat din morcovi, telina, pasta tomate, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul ramas, 500 ml supa si faina. Toarna sosul peste ardei.