Ardei umpluti cu stavrid

/ / Modificat: 2012-09-24
Ardei umpluti cu stavrid

Ardeii umpluti cu stavrid sunt foarte gustosi, fiind serviti ca fel principal.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 kg stavrid

500 g ardei gras

100 g orez

150 g morcov

400 g ceapa

150 g telina

200 g ulei

2 oua

100 g faina

100 g pasta de tomate

1 kg rosii proaspete

200 ml vin alb

2 fire cimbru

piper

sare, dupa gust

Mod de preparare

Curata pestele bine, spala-l in apa rece, apoi scoate-i oasele si taie-l in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara.

Ardeii ii cureti si apoi ii lasi la scurs. Spala orezul, fierbe-l cu 500 ml supa de oase de peste, apoi da-l prin apa rece si lasa-l la scurs.

Curata morcovul, telina si ceapa, spala-le si taie-le in felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie in bucati mari. Ceapa se caleste cu 100 ml ulei si 100 ml supa de oase de peste.

Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se trec prin masina de tocat. Compozitia rezultata o amesteci cu orez, piper, oua si sare, pana obtii o pasta omogena. Cu aceasta compozitie vei umple ardeii care se aseaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 ml ulei.

Lasa ardeii in cuptor circa 5 minute. Prepara un sos tomat din morcovi, telina, pasta tomate, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul ramas, 500 ml supa si faina. Toarna sosul peste ardei.

Taguri Ardei umpluti

Articole recomandate

Citeste si despre