Daca esti amator de preparate din pui crocante si aromate, iti recomandam sa pregatesti niste aripioare de pui in crusta de miere.
Foto: feedingfamily.wordpress.com
Timp de preparare
60 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg aripioare de pui
1 catel de usturoi, zdrobit
3 linguri sos de soia
2 linguri ketchup
2 linguri ulei de masline
5 linguri miere
sare
piper
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Spala aripioarele de pui, curata-le si taie-le varfurile.
Pune aripioarele intr-o tava incapatoare, apoi amesteca uleiul cu sosul de soia, ketchup-ul, mierea, usturoiul, sarea si piperul si toarna compozitia peste pui.
Lasa puiul la cuptor o ora, pana se caramelizeaza sosul.
Trucuri
Adauga in acest sos si cateva lingurite de seminte de susan, pentru o aroma deosebita.
Serveste aripioarele calde, cu garnitura de cartofi prajiti.
Tipul bucatariei
Internationala