Aripioare picante cu miere

/ / Modificat: 2025-01-21
Aripioare picante cu miere

Aveti pofta de aripioare crocante si gustoase, dar fara sa le prajiti? Aveti mai jos reteta perfecta

Ingrediente:

  • Aripi de pui – 1 kg

  • Pentru condimente:

    • 1 lingurita de praf de usturoi

    • 1 lingurita de sare

    • 1/2 lingurita de piper negru

    • 1/2 lingurita de mustar pudra (optional)

  • Pentru sos:

    • 3 linguri de miere

    • 2 linguri de sos de chili

    • 1 lingura de otet de cidru

    • 1/2 lingurita de cayenne (sau mai mult, dupa gust)


Instructiuni:

  1. Pregatirea aripioarelor:

    • Spala bine aripile de pui si usuca-le cu servetele de hartie.

    • intr-un bol mare, amesteca praful de usturoi, sarea, piperul si mustarul pudra. Freaca bine aripioarele cu acest amestec pentru a le condimenta uniform.

  2. Coacerea sau prajirea aripioarelor:

    • La cuptor: Preincalzeste cuptorul la 200°C. Asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu putin ulei. Coace-le timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.

    • La Air Fryer: asezati aripioarele in tava air fryer-ului fara sa adaugati ulei si setati programul dorit

  3. Prepararea sosului:

    • intr-un bol mic, amesteca mierea, sosul de chili, otetul de cidru si cayenne. Amesteca bine pana se omogenizeaza.

  4. Amestecarea aripioarelor cu sosul:

    • Transfera aripioarele intr-un bol mare si toarna sosul peste ele. Amesteca-le bine, astfel incat fiecare aripioara sa fie acoperita cu sos.

  5. Servire:

    • Serveste aripioarele fierbinti, alaturi de o garnitura la alegere (cartofi prajiti, o salata sau legume la gratar). Optional, poti adauga patrunjel tocat deasupra pentru un plus de prospetime.

Pofta buna!


Sursa: www.spendwithpennies.com

Sursa foto: freepik

Taguri Mancare Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre