Aveti pofta de aripioare crocante si gustoase, dar fara sa le prajiti? Aveti mai jos reteta perfecta
Ingrediente:
-
Aripi de pui – 1 kg
-
Pentru condimente:
-
1 lingurita de praf de usturoi
-
1 lingurita de sare
-
1/2 lingurita de piper negru
-
1/2 lingurita de mustar pudra (optional)
-
-
Pentru sos:
-
3 linguri de miere
-
2 linguri de sos de chili
-
1 lingura de otet de cidru
-
1/2 lingurita de cayenne (sau mai mult, dupa gust)
-
Instructiuni:
-
Pregatirea aripioarelor:
-
Spala bine aripile de pui si usuca-le cu servetele de hartie.
-
intr-un bol mare, amesteca praful de usturoi, sarea, piperul si mustarul pudra. Freaca bine aripioarele cu acest amestec pentru a le condimenta uniform.
-
-
Coacerea sau prajirea aripioarelor:
-
La cuptor: Preincalzeste cuptorul la 200°C. Asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu putin ulei. Coace-le timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.
-
La Air Fryer: asezati aripioarele in tava air fryer-ului fara sa adaugati ulei si setati programul dorit
-
-
Prepararea sosului:
-
intr-un bol mic, amesteca mierea, sosul de chili, otetul de cidru si cayenne. Amesteca bine pana se omogenizeaza.
-
-
Amestecarea aripioarelor cu sosul:
-
Transfera aripioarele intr-un bol mare si toarna sosul peste ele. Amesteca-le bine, astfel incat fiecare aripioara sa fie acoperita cu sos.
-
-
Servire:
-
Serveste aripioarele fierbinti, alaturi de o garnitura la alegere (cartofi prajiti, o salata sau legume la gratar). Optional, poti adauga patrunjel tocat deasupra pentru un plus de prospetime.
-
Pofta buna!
Sursa: www.spendwithpennies.com
Sursa foto: freepik