Aripioare thailandeze

/ / Modificat: 2012-04-03
Aripioare thailandeze

Bucataria romaneasca este extrem de versatila si stie sa preia cu repeziciune retetele altor popoare. Asa s-a intamplat si cu aceasta reteta de aripioare thailandeze, care nu se face foarte greu, daca ai toate ingredientele necesare.

Foto: seriouseats.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

8 buc aripioare

4 linguri sos de soia

4 linguri sos de stridii

2 linguri sos dulce-acrisor

2 lingurite ghimbir ras

2 linguri ulei de masline

ulei de floarea-soarelui pentru prajit

Mod de preparare

Spala bine aripioarele si taie-le varfurile.

Taie apoi aripioarele in doua parti, de la incheietura.

Intr-o tigaie incapatoare, pune ulei de floarea-soearelui la incins, apoi adauga aripioarele si lasa-le 15 minute, pana cand devin aurii. Scoate-le pe servete de bucatarie, la scurs.

Intre timp, in alta tigaie pune ulei de masline, adauga ghimbirul, sosul de soia, sosul de stridii si sosul dulce-acrisor. Amestecul rezultat il tii la foc mic, circa 7 minute.

Peste sosul obtinut, care s-a mai ingrosat, pune aripioarele si acopera-le bine cu acest sos.

Trucuri

Serveste aripioarele thailandeze cu salata verde si garnitura de orez.

Nu folosi sare, deoarece sosul de soia este foarte sarat.

Taguri Preparate pui

Articole recomandate

Citeste si despre