Foarte putine gospodine au preparat retete cu arpacas, dar odata incercate, vor fi placut suprinse cat de gustoase ies aceste mancaruri. Iata reteta de arpacas cu carne de pui.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg piept de pui
2 cepe medii
100 ml ulei
250 g arpacas
2 l apa
sare
piper
1 lingurita pasta de rosii
Mod de preparare
Alege arpacasul, spala-l in apa rece si opareste-l in 2 litri de apa, cu cateva ore inainte de a fi pregatit.
Taie pieptul de pui fasii si pune-l la prajit in ulei, apoi scoate-l deoparte si caleste ceapa.
Adauga peste ceapa aurita arpacasul fiert, odata cu apa care a ramas si pasta de rosii.
Potriveste mancarea de gust cu sare si piper, adauga pieptul prajit si lasa totul sa dea in clocot.
Pune mancarea de arpacas la cuptor, circa 20 de minute, pana cand scade apa.
Trucuri
Inlocuieste pieptul de pui cu carne de porc si apa cu supa de legume, pentru a obtine o mancare mai gustoasa.
Tipul bucatariei
Romaneasca