Arpacas cu carne

/ / Modificat: 2012-06-14
Arpacas cu carne

Foarte putine gospodine au preparat retete cu arpacas, dar odata incercate, vor fi placut suprinse cat de gustoase ies aceste mancaruri. Iata reteta de arpacas cu carne de pui.

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1/2 kg piept de pui

2 cepe medii

100 ml ulei

250 g arpacas

2 l apa

sare

piper

1 lingurita pasta de rosii

Mod de preparare

Alege arpacasul, spala-l in apa rece si opareste-l in 2 litri de apa, cu cateva ore inainte de a fi pregatit.

Taie pieptul de pui fasii si pune-l la prajit in ulei, apoi scoate-l deoparte si caleste ceapa.

Adauga peste ceapa aurita arpacasul fiert, odata cu apa care a ramas si pasta de rosii.

Potriveste mancarea de gust cu sare si piper, adauga pieptul prajit si lasa totul sa dea in clocot.

Pune mancarea de arpacas la cuptor, circa 20 de minute, pana cand scade apa.

Trucuri

Inlocuieste pieptul de pui cu carne de porc si apa cu supa de legume, pentru a obtine o mancare mai gustoasa.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Carne

Articole recomandate

Citeste si despre