Blat de pizza

/ / Modificat: 2012-08-28
Blat de pizza

Blatul de pizza este esential pentru acest preparat de inspiratie italiana. Acest blat se prepara rapid, insa trebuie sa il lasi la dospit timp de o ora.

Foto: pizzamaker.net

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 kg faina

200 g gris fin

sare

14 g drojdie uscata

10 g zahar brun

40 ml ulei de masline

650 ml apa calduta

Mod de preparare

Cerne faina intr-un bol. Cerne si grisul si adauga sarea. In centru fa o groapa. Intr-un bol mic amesteca drojdia cu zaharul si uleiul de masline. Adauga si apa si lasa asa timp de cateva minute.

Toarna compozitia in groapa din centrul fainii. Cu mainile, adauga treptat faina in centrul bolului. Continua sa amesteci pana obtii un aluat. Tranfera apoi pe o suprafata tapetata cu faina. Continua sa framanti aluatul cateva minute pana devine elastic.

Formeaza apoi o minge din aluat, pune intr-un bol tapetat cu faina si acopera cu un prosop de bucatarie curat. Lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, timp de o ora.

Dupa ce isi dubleaza volumul, aluatul poate fi folosit pentru pizza.

Taguri Pizza Faina Gris Zahar Ulei de masline Apa

Articole recomandate

Citeste si despre