Blatul de pizza fara dospire este o varianta rapida si crocanta de aluat, ideala pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie sa pregatesti masa!
Timp de preparare
10 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
280 g faina
1 lingurita sare
3 lingurite praf de copt
4 linguri ulei de masline
480 ml apa
Mod de preparare
Amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, sarea si praful de copt. Adauga uleiul si jumatate din cantitatea de apa. Amesteca pana cand obtii un aluat sfaramicios. Toarna, treptat, si restul de apa, in timp ce framanti aluatul.
Blatul obtinut trebuie sa aiba o textura moale, elastica si pufoasa. Intinde-l pe masa de lucru si apoi asaza-l in tava in care urmeaza sa pregatesti pizza. Intrucat reteta nu contine drojdie sau alti agenti de crestere, nu este nevoie ca aluatul sa fie lasat la crescut sau dospit inainte de a fi bagat la cuptor.