Briose cu dovlecel si branza de capra

/ / Modificat: 2025-01-21
Briose cu dovlecel si branza de capra

Cand spui briosa te gandesti la un desert, dar de data aceasta va propun o reteta de briose sarate ideale pentru micul dejun.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel (aproximativ 200 g)

  • 100 g branza de capra proaspata

  • 150 g faina

  • 2 oua

  • 5 g praf de copt (1 lingurita)

  • 50 ml ulei de masline

  • Sare (dupa gust)

  • Piper (dupa gust)


Instructiuni:

  1. Preincalzeste cuptorul:

    • Seteaza cuptorul la 180°C (foc mediu).

  2. Pregateste dovlecelul:

    • Spala dovlecelul si da-l pe razatoarea mare.

    • Scurge excesul de apa din dovlecel presandu-l usor intr-un prosop curat sau intr-o sita.

  3. Pregateste aluatul:

    • intr-un bol mare, bate ouale cu un praf de sare si piper.

    • Adauga uleiul de masline si amesteca bine.

    • incorporeaza branza de capra sfaramata si dovlecelul ras.

  4. Adauga ingredientele uscate:

    • Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le treptat in compozitie, amestecand pana cand aluatul devine omogen.

  5. Umple formele de briose:

    • Pregateste o tava de briose, fie unsa cu ulei, fie cu hartii speciale pentru briose.

    • Umple fiecare forma pana la aproximativ 2/3 din capacitate.

  6. Coace briosele:

    • Pune tava in cuptorul preincalzit si coace briosele timp de 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si trec testul scobitorii (scobitoarea iese curata cand este introdusa in mijlocul unei briose).

  7. Raceste si serveste:

    • Lasa briosele sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.


Sugestii de servire:

  • Aceste briose sunt perfecte ca aperitiv, mic dejun sau gustare.

  • Le poti servi cu o salata proaspata sau cu iaurt grecesc.

Pofta buna! 


Sursa: www.petitchef.ro

Sursa foto: freepik

 

 

 

 

Taguri Briose aperitiv Alimentatia copilului Mancare

Articole recomandate

Citeste si despre