Cand spui briosa te gandesti la un desert, dar de data aceasta va propun o reteta de briose sarate ideale pentru micul dejun.
Ingrediente:
-
1 dovlecel (aproximativ 200 g)
-
100 g branza de capra proaspata
-
150 g faina
-
2 oua
-
5 g praf de copt (1 lingurita)
-
50 ml ulei de masline
-
Sare (dupa gust)
-
Piper (dupa gust)
Instructiuni:
-
Preincalzeste cuptorul:
-
Seteaza cuptorul la 180°C (foc mediu).
-
-
Pregateste dovlecelul:
-
Spala dovlecelul si da-l pe razatoarea mare.
-
Scurge excesul de apa din dovlecel presandu-l usor intr-un prosop curat sau intr-o sita.
-
-
Pregateste aluatul:
-
intr-un bol mare, bate ouale cu un praf de sare si piper.
-
Adauga uleiul de masline si amesteca bine.
-
incorporeaza branza de capra sfaramata si dovlecelul ras.
-
-
Adauga ingredientele uscate:
-
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le treptat in compozitie, amestecand pana cand aluatul devine omogen.
-
-
Umple formele de briose:
-
Pregateste o tava de briose, fie unsa cu ulei, fie cu hartii speciale pentru briose.
-
Umple fiecare forma pana la aproximativ 2/3 din capacitate.
-
-
Coace briosele:
-
Pune tava in cuptorul preincalzit si coace briosele timp de 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si trec testul scobitorii (scobitoarea iese curata cand este introdusa in mijlocul unei briose).
-
-
Raceste si serveste:
-
Lasa briosele sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.
-
Sugestii de servire:
-
Aceste briose sunt perfecte ca aperitiv, mic dejun sau gustare.
-
Le poti servi cu o salata proaspata sau cu iaurt grecesc.
Pofta buna!
Sursa: www.petitchef.ro
Sursa foto: freepik