Broccoli cu usturoi este o reteta versatila, care poate fi consumata atat simpla in post, cat si ca garnitura alaturi de fripturi sau peste. Iata o reteta simpla si rapida de broccoli cu usturoi si alte mirodenii, care-ti va incanta papilele gustative si-ti va potoli numaidecat foamea!
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
650 g broccoli, rupt in buchetele mici
3 1/2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
1 varf de cutit de usturoi rosu proaspat macinat
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 230 grade Celsius. Pune bucatile de broccoli intr-un vas si adauga 3 linguri de ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Transfera broccoliul intr-o tava acoperita cu hartie de copt si baga-o la cuptor aproximativ 15 minute.
Amesteca restul de ulei de masline cu usturoiul pisat si piperul rosu, pentru a forma un soi de dressing. Scoate tava din cuptor si adauga dressingul peste broccoli. Baga tava din nou in cuptor, in jur de 8 minute sau pana cand legumele se rumenesc.
Preparatul se serveste cald.