Broccoliul "alintat" cu mozarella, bagat la cuptor impreuna cu mirodenii si alte ingrediente savuroase, reprezinta un preparat gustos pentru zilele reci de toamna sau iarna si o metoda interesanta de a strecura aceasta leguma in meniul familiei tale.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
2 buchetele de broccoli
3 fire ceapa verde
200 g mozarella
2 oua
150 g bacon taiate fasii
300 ml smantana lichida
putin unt
sare
piper
Mod de preparare
Rupe broccoliul in florete mici si baga-le in apa clocotinda, timp de 30-60 de secunde, pana se inmoaie putin. Scurge-le de apa si asaza-le intr-un vas de iena tapetat cu unt. Separat, prajeste ceapa si baconul putin, apoi adauga-le peste broccoli.
Intr-un bol, bate ouale si amesteca-le cu smantana si mozarella rasa. Asezoneaza sosul cu sare si piper si toarna-l peste legume. Baga vasul la cuptor, cam 30-40 de minute, pana cand broccoli se inmoaie si oul este inchegat.