Budinca de carne cu orez

/ / Modificat: 2012-12-17
Budinca de carne cu orez

Budinca de orez cu carne este un preparat satios si gustos, care va fi pe placul intregii familii.  

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

100 g orez

200 g carne de vita

1 ou

100 g morcovi

1 lingura unt

1 lingurita sare

verdeata

Mod de preparare

  Pregateste mai intai o supa din morcovi si albitura, apoi strecoara supa respectiva si pastreaza doar zeama. Da carnea prin masina de tocat de doua ori, apoi amestec-o cu orezul fiert, untul si morcovul fiert.

Lasa compozitia sa se raceasca bine, apoi adauga albusul batut spuma.

Toarna budinca intr-o tava tapetata cu putin unt si da-o la copt, la bain-marie, pentru circa 35 de minute.

Scoate budinca din cuptor dupa ce capata o crusta usor aurie, apoi las-o sa se raceasca usor. Serveste budinca cu sos de rosii sau cu smantana.  

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Budinca Orez Carne

Articole recomandate

Citeste si despre