Budinca de orez cu carne este un preparat satios si gustos, care va fi pe placul intregii familii.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
100 g orez
200 g carne de vita
1 ou
100 g morcovi
1 lingura unt
1 lingurita sare
verdeata
Mod de preparare
Pregateste mai intai o supa din morcovi si albitura, apoi strecoara supa respectiva si pastreaza doar zeama. Da carnea prin masina de tocat de doua ori, apoi amestec-o cu orezul fiert, untul si morcovul fiert.
Lasa compozitia sa se raceasca bine, apoi adauga albusul batut spuma.
Toarna budinca intr-o tava tapetata cu putin unt si da-o la copt, la bain-marie, pentru circa 35 de minute.
Scoate budinca din cuptor dupa ce capata o crusta usor aurie, apoi las-o sa se raceasca usor. Serveste budinca cu sos de rosii sau cu smantana.
Tipul bucatariei
Internationala