Budinca de conopida se serveste simpla sau ca garnitura langa un piept de pui pe gratar.
Foto: tesco.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 l apa
1 ceapa alba
1,3 kg conopida
50 g unt
2 catei usturoi
1 cana lapte
1 lingura faina
4 linguri parmezan
4 linguri branza feta rasa
piper
nucsoara
Mod de preparare
Pune apa la fiert. Rupe conopida in buchetele, iar cand apa clocoteste, pune conopida si fierbe-o cinci minute. Scurge apa si lasa conopida sa se raceasca.
Pune untul la topit si caleste ceapa, taiata foarte marunt. Adauga usturoiul, tocat fin, caleste totul inca doua-trei minute, apoi pune faina si amesteca bine. Adauga laptele si amesteca din nou.
Da sosul deoparte, adauga branza feta si parmezanul, dar ai grija sa pastrezi o lingura de parmezan pentru final. Potriveste sosul de gust cu piper si nucosara.
Pune intr-un vas uns cu putin unt buchetelele de conopida. Aseaza deasupra sosul si presara lingura de parmezan pastrata.
Coace budinca de conopida la foc mic, in cuptorul bine incins, timp de 40 de minute, pana capata o crusta aurie.
Tipul bucatariei
Internationala