Budinca de dovlecei cu carne si orez este foarte gustoasa si satioasa.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 dovlecei
200 g carne de vita tocata
2-3 linguri de orez
1 lingura unt
2 linguri pesmet
sare
piper
verdeata
Mod de preparare
Spala dovleceii, curata-i de coaja, apoi taie-i rondele si pune-i la fiert in apa cu sare. Separat, caleste carnea in unt, apoi adauga orezul ales si spalat si acopera totul cu o cana de apa. Presara si verdeata tocata.
Potriveste amestecul respectiv cu sare si piper, dupa gust. Tapeteaza o tava termorezistenta cu unt si pesmet. Asaza alternativ cate un strat de dovlecei si unul de amestec de orez, avand grija ca ultimul strat sa fie de dovlecei.
Pune budinca la bain-marie, apoi las-o la cuptor, la foc mediu, circa 40 de minute.
Lasa budinca sa se raceasca usor, apoi portioneaz-o si serveste-o simpla sau cu cascaval ras deasupra.
Tipul bucatariei
Internationala