Budinca de fasole verde

/ / Modificat: 2017-06-19
Budinca de fasole verde

Pastaile de fasole verde sunt foarte versatile si pot fi preparate in numeroase moduri, dar noi va propunem o budinca cu bacon.

Foto: moviespad.com

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: Mediu

Ingrediente

- 1 kg fasole verde
- 3 rosii
- 6 oua
- 100 g bacon
- 100 ml lapte
- 1 lingura faina
- 1 ceapa
- verdeata
- sare
- piper
- ulei

Mod de preparare

Spala fasolea si pune-o la fiert in apa cu sare. Curata rosiile de coaja, apoi taie-le cubulete.

Taie baconul cubulete si pune-l la prajit in putin ulei, pana devine usor crocant, apoi adauga ceapa tocata marunt.

Unge un vas termorezistent, aseaza un strat de fasole, unul de rosii si altul de ceapa cu bacon. Continua operatiunea pana termini toate ingredientele.

Amesteca galbenusurile de la cele 6 oua cu laptele, iar albusurile bate-le spuma. Incorporeaza albusurile in compozitia de galbenusuri, apoi adauga verdeata tocata marunt. Potriveste totul de gust cu sare si piper si toarna peste fasole.

Pune budinca la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute.

Tipul bucatariei: Internationala

Taguri Fasole verde Budinca

Articole recomandate

Citeste si despre