Budinca de legume este un preparat usor, ideal pentru mesele de seara ale familiei sau pentru alimentatia copilului. Este o alegere satioasa, gustoasa si savuroasa, care se face foarte repede si simplu!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
150 g mazare
1 ardei gras
4-5 cartofi
2 rosii
1 morcov
150 g suc de rosii
150 g piept de pui
3-4 oua
1 lingura de unt
sare
piper
Mod de preparare
Fierbe cartofii si morcovul in apa cu sare. Daca nu este la conserva, fierbe si mazarea, separat de cartofi si morcov.
Cat timp fierb legumele, bate ouale intr-un bol mai mare si amesteca-le cu smantana. Dupa ce au fiert toate legumele, taie-le cubulete (ca la salata de boeuf) si pune-le in compozitia de ou cu smantana.
Adauga si puiul si ardeiul taiate cubulete si amesteca compozitia. Tapeteaza un vas de yena cu unt si apoi toarna amestecul de legume in el.
Baga vasul la cuptor si lasa-l 30-40 de minute.
Trucuri
Daca vrei ca budinca sa fie mai estetica, poti pune deasupra ei felii de rosii, iar pentru un gust mai savuros, poti rade si putin cascaval.