Budinca de macaroane cu branza si sos de rosii

/ / Modificat: 2012-12-19
Budinca de macaroane cu branza si sos de rosii

Budinca de macaroane cu branza si sos de rosii este un preparat satios, specific bucatariei grecesti.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

300 g macaroane

250 g telemea rasa

75 g unt

2 oua

sare

piper

sos de rosii

Mod de preparare

Pune pastele la fiert, in apa cu sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Separat, amesteca telemeaua rasa cu unt si oua.

Adauga compozitia obtinuta peste pastele scurse de apa, apoi asaza ingredientele intr-un vas termorezistent.

Da totul la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute. Scoate budinca din cuptor dupa ce a capatat o crusta aurie, apoi toarna peste ea sos de rosii fierbinte, amestecat cu sare si piper.  

Tipul bucatariei

Greceasca

Trucuri

Poti inlocui macaroanele cu alt tip de paste, in functie de inspiratia de moment.

Taguri Budinca Branza Sos de rosii

Articole recomandate

Citeste si despre