Budinca de macaroane cu sunca si sos de rosii este un preparat usor de gatit, foarte des intalnit in bucataria internationala.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
400 g macaroane
150 g sunca
100 g unt
200 ml sos de rosii
sare
piper
150 g cascaval ras
Mod de preparare
Pune pastele la fiert in apa clocotita cu sare si pregateste-le potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, taie sunca fasii subtiri, apoi rumeneste-o in untul incins. Adauga sosul de rosii, sare si piper, dupa gust, apoi lasa amestecul la foc mic inca 5 minute.
Scoate macaroanele si lasa-le la scurs, apoi asaza-le intr-un vas termorezistent. Toarna amestecul de sunca si sos tomat peste macaroane, presara cascavalul, apoi da totul la cuptor, maxim 10 minute.
Serveste budinca fierbinte.
Tipul bucatariei
Internationala