Budinca de peste este o mancare usoara, foarte sanatoasa, ce contine putine calorii. Este perfecta pentru diete, dar si pentru cina, deoarece este hranitoare, se digera foarte usor, iar aroma sa este incantatoare.
Timp de preparare
50 min
Dificultate
usor
Ingrediente
700 g peste
2 foi de dafin
4 cepe
2 ardei grasi
1 lingurita de zahar
2 catei de usturoi
140 g orez
450 g rosii
100 ml ulei de masline
patrunjel si marar
sare si piper
Mod de preparare
Spala bine pestele, pune-l la fiert impreuna cu foile de dafin si lasa-l sa clocoteasca aproximativ 10 minute. Dupa ce s-a fiert, taie pestele in bucati mai mici.
Intr-o cratita medie, caleste ceapa, rosiile curatate de pielita si tocate marunt impreuna cu ardeii. Condimenteaza compozitia cu sare si piper, adauga si cateii de usturoi si mai lasa-le pe foc 2 minute. Dupa ce se raceste, mixeaza compozitia la blender pana cand obtii un piure.
Separat, intr-o alta cratita, unsa cu unt, asaza in straturi alternativ legumele si pestele. Presara peste ele mararul si patrunjelul tocate marunt si da cratita la cuptor pentru 30 de minute.