Budinca de spanac cu carne este un preparat inspirat din bucataria traditionala greceasca.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
400 g spanac
20 g unt
150 g carne tocata
2-3 linguri faina
3 oua
sare
piper
parmezan ras
Mod de preparare
Spala spanacul sub jet de apa rece, astfel incat sa nu ramana pamant pe frunze. Pune spanacul la fiert, iar dupa ce s-a patruns, pune-l la scurs, apoi toca-l bine. Amesteca spanacul cu un sos facut din faina si lapte.
Peste compozitia rezultata trebuie sa adaugi 2 galbenusuri, jumatate din cantitatea de unt, carnea tocata, albusurile batute spuma, sare si piper.
Unge o tava termorezistenta cu restul untului, apoi toarna compozitia in ea. Da budinca la cuptor la bain-marie pentru 40 de minute, iar in ultimele 10 minute unge suprafata acesteia cu galbenusul ramas, apoi presara deasupra parmezan.
Tipul bucatariei
Internationala