Budinca de spanac cu carne

/ / Modificat: 2012-12-11
Budinca de spanac cu carne

Budinca de spanac cu carne este un preparat inspirat din bucataria traditionala greceasca.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

400 g spanac

20 g unt

150 g carne tocata

2-3 linguri faina

3 oua

sare

piper

parmezan ras

Mod de preparare

Spala spanacul sub jet de apa rece, astfel incat sa nu ramana pamant pe frunze. Pune spanacul la fiert, iar dupa ce s-a patruns, pune-l la scurs, apoi toca-l bine. Amesteca spanacul cu un sos facut din faina si lapte.

Peste compozitia rezultata trebuie sa adaugi 2 galbenusuri, jumatate din cantitatea de unt, carnea tocata, albusurile batute spuma, sare si piper.

Unge o tava termorezistenta cu restul untului, apoi toarna compozitia in ea. Da budinca la cuptor la bain-marie pentru 40 de minute, iar in ultimele 10 minute unge suprafata acesteia cu galbenusul ramas, apoi presara deasupra parmezan.  

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Carne Budinca

Articole recomandate

Citeste si despre