Budinca de spanac cu paine este un preparat sanatos, care se poate include in alimentatia copiilor.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 g spanac
100 g miez de paine
1 lingura unt
2 oua
50 ml smantana lichida
120 ml lapte
sare
piper (optional)
Mod de preparare
Curata spanacul, apoi clateste-l in apa si pune-l la fiert. Scurge spanacul de apa dupa ce este gata, apoi marunteste-l cu ajutorul unui blender si amesteca-l cu miez de paine inmuiat in lapte.
Separat, amesteca untul, smantana, sarea si galbenusurile de ou, in vreme ce albusurile le bati spuma, separat. Incorporeaza cu grija bezeaua de albus in compozitia de spanac. Toarna compozitia intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute.
Scoate budinca dupa ce s-a rumenit usor si las-o sa se raceasca putin inainte de servire.
Tipul bucatariei
Internationala