Budinca de taitei cu carne este un preparat gustos si satios, inspirat din bucataria greceasca.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
500 g carne tocata oaie
300 g taitei
2 linguri bulion
1 cana supa
2 oua
2 linguri unt
sare
piper
Mod de preparare
Caleste carnea de oaie cu o lingura de unt, iar separat, amesteca bulionul, sarea, piperul macinat si un ou crud. Dupa ce carnea este usor rumenita, amestec-o cu compozitia anterior pregatita.
Pune taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, clateste-i cu apa rece, apoi lasa-i la scurs. Unge o tava termorezistenta cu untul ramas si asaza straturi alternative de taitei si carne.
Peste budinca toarna supa amestecata cu un ou, apoi da totul la cuptor, la foc mic, circa o ora.
Scoate budinca si las-o la racit, apoi tai-o felii potrivite. Serveste budinca rece sau calda, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala