Bulzul este o reteta traditionala romaneasca care se prepara cu mamaliguta! Este satioasa, gustoasa si satisface chiar si cei mai mofturosi membri ai familiei!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g malai
1.5 l apa
sare
3-4 carnaciori afumati
250 g telemea
100 g unt
3-4 oua ochiuri
Mod de preparare
Se prepara mai intai mamaliguta.
Pune apa la fiert, cu sare, intr-un ceaun. Cand incepe sa clocoteasca, adauga malaiul in ploaie si amesteca continuu, pana cand fierbe si compozitia devine vartoasa.
Carnaciorii se taie felii si se prajesc, iar telemeaua se rade. Se prajesc si ouale ochiuri.
Ia o tava, unge-o cu putin unt, pune un rand de mamaliga, un rand de telemea si presara bucatele de unt din loc in loc, apoi acopera cu mamaliga si continua pana cand termini ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie intodeauna cel de mamaliga.
Pune si ouale prajite pe deasupra si baga tava la cuptor vreo 20-30 de minute.
Ouale se pot pune deasupra in tava sau se pot servi separat, in farfurie, la fiecare portie de bulz.
Tipul bucatariei
romaneasca