Burger de casa cu carne de vita si sos Tabasco

/ / Modificat: 2025-02-03
Burger de casa cu carne de vita si sos Tabasco

Burgerul, un preparat preferat în special de americani, este consumat în prezent de milioane de oameni din întreaga lume. Dacă în mod normal, acesta este realizat din carne de vită, burgerul poate conține și alte tipuri de carne, precum cea de bivol ori oaie. În plus, există sortimente și pentru vegetarieni. Un burger delicios va fi intotdeauna burgerul pregatit in casa, asadar aveti mai jos reteta unui burger perfect.


Ingrediente (pentru 5 burgeri)

  • 1 kg carne de vita (preferabil cu un continut de grasime de 20% pentru suculenta)

  • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

  • 1 lingura de ulei (pentru gatit)

  • 2-3 linguri de TABASCO® Chipotle sos ardei rosu

  • 200 g sos barbecue (facut in casa sau de calitate premium)

  • 100 g sos tartar (sau maioneza simpla/condimentata)

  • 5 chifle proaspete si moi

  • 5 frunze de salata verde

  • 5-10 rondele de ceapa

  • Felii de rosii proaspete si carnoase

  • Ceapa prajita crocanta (optional, pentru un plus de textura)

  • Alte toppinguri dupa gust (ex. muraturi, bacon, branza cheddar, jalapeños)


Mod de preparare

1. Pregatirea carnii pentru burgeri

  1. intr-un bol mare, amesteca carnea de vita cu sare, piper si TABASCO® Chipotle. Framanta usor pentru a distribui uniform condimentele.

  2. Formeaza 5 chiftele egale, apasand usor in mijloc pentru a evita umflarea in timpul gatitului.

  3. Lasa chiftelele la frigider 15-20 de minute, astfel incat aromele sa se combine si sa se mentina forma in timpul gatirii.

2. Gatirea burgerilor

  1. incinge o tigaie grill sau o tigaie simpla la foc mediu-mare si unge-o cu 1 lingura de ulei.

  2. Gateste chiftelele aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru un burger mediu-suculent. Daca preferi bine facut, mai lasa-le 1-2 minute.

  3. Spre final, poti adauga o felie de branza cheddar peste fiecare chiftea si acoperi cu un capac pentru a se topi frumos (optional).

3. Asamblarea burgerilor

  1. Taie chiflele in jumatate si prajeste-le usor pe tigaie/gratar pentru un plus de savoare.

  2. Unge partea inferioara cu sos tartar sau maioneza.

  3. Adauga frunza de salata verde, apoi chifteaua de vita suculenta.

  4. Pune deasupra sos barbecue, rondele de ceapa, felii de rosii si ceapa prajita crocanta.

  5. Acopera cu partea superioara a chiflei si serveste imediat, alaturi de cartofi prajiti sau salata coleslaw.


Sfaturi pentru un burger perfect

✅ Foloseste carne proaspata si evita sa o presezi prea tare in timpul gatirii.
✅ Daca vrei extra savoare, unge chiftelele cu putin sos barbecue in timpul gatirii.
✅ Experimenteaza cu toppinguri – muraturi, jalapeños, bacon crocant sau avocado pot duce burgerul la alt nivel!

Pofta buna! 

Sursa: www.lauralaurentiu.ro

Sursa foto: freepik

 

 

Taguri Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre