Calzone cu somon si rucola

/ / Modificat: 2014-09-25
Calzone cu somon si rucola

Calzone cu somon si rucola este o alternativa mai sofisticata la varianta cu sunca, ciuperci sau mozarella. Descopera un mod savuros si original de a prepara somonul!

Timp de preparare

50 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

500 g faina

2-3 linguri ulei de masline

1 plic de drojdie uscata

4 linguri smantana

4 fileuri de somon

3 fire de ceapa verde, tocate marunt

100 g rucola

2-3 linguri de marar proaspat tocat

1/4 lingurita sare

250 ml apa calda

Mod de preparare

Amesteca faina cu drojdia si sarea. Toarna uleiul si jumatate din cantitatea de apa, apoi incorporeaza bine ingredientele uscate in cele umede. Continua sa torni din apa calduta, dar nu pe toata odata. In momentul in care se formeaza un aluat consistent si modelabil, nu mai turna apa. Lasa aluatul la crescut 25-30 de minute.

Imparte aluatul in patru bucati. Intinde fiecare bucata sub forma unei foi cu diametrul de aproximatv 20 de cm. Intinde cate o lingura de smantana pe fiecare foaie. Pune cate un file de somon in fiecare foaie, presara ceapa, rucola si marar si apoi inveleste pestele in aluat dintr-o singura miscare, formand o semiluna. Apasa cu degetele pe margini pentru a lipi aluatul. Pune preparatele intr-o tava si baga-le in cuptorul incins in prealabil, timp de 20 de minute.

Taguri Retete somon

Articole recomandate

Citeste si despre