Cartof umplut cu carne

/ / Modificat: 2012-06-14
Cartof umplut cu carne

Cartoful umplut cu carne poate suna a reteta ceva mai ciudata, dar este o alternativa excelenta la clasicii cartofi umpluti cu branzica sau la musacaua traditionala!

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

800 g cartofi maricei

1 ceapa

200 g carne tocata (vita, pui, porc, dupa gust)

1 ou crud si 3 fierte

putina vegeta

sare

piper

faina

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert cuburi, ca pentru piure.

Dupa ce au fiert, paseaza-i, adauga oul crud si putina sare. Amesteca pana cand se formeaza o pasta.

Prepara apoi umplutura de carne. Toaca ceapa si pune-o la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins. Adauga apoi carnea tocata, sarea, piperul si ouale fierte, tocate marunt. Adauga si putina vegeta si lasa totul la calit.

Dupa ce carnea s-a calit bine si a fiert, iar pasta s-a racit, pune putin piure in palma, cam un pumn, si formeaza o bila. Turteste-o un pic la mijloc, adauga cu o lingurita din umplutura de carne si acoper-o cu piure, pana formezi o minge. Da-o prin faina si pune-o la prajit in uleiul incins in prealabil, cateva minute.

Cartofii umpluti cu carne sunt foarte gustosi alaturi de o garnitura de orez fiert.

Articole recomandate

Citeste si despre