Cartofii a la Provence, dupa cum arata chiar si denumirea lor, reprezinta o reteta de cartofi aromati cu ierburi provensale.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
8-10 cartofi medii
150 ml de smantana
2 linguri de mustar de Dijon
sare
piper
ierburi aromatice de Provence (uscate)
1-2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Spala cartofii, curata-i de coaja si taie-i in sferturi.
Amesteca smantana cu mustarul, sare, piper, usturoi pisat si doua linguri de amestec de ierburi uscate.
Tavaleste bine cartofii prin sosul de smantana, apoi unge o tava termorezistenata cu ulei de masline si toarna cartofii cu sosul in ea.
Pune cartofii la copt, la 180 de grade, circa 35-45 de minute.
Tebuie sa obtii niste cartofi rumeni, bine patrunsi in interior. Serveste cartofii simpli sau ca garnitura langa friptura preferata.
Tipul bucatariei
Franceza