Cartofi a la Provence

/ / Modificat: 2012-08-14
Cartofi a la Provence

Cartofii a la Provence, dupa cum arata chiar si denumirea lor, reprezinta o reteta de cartofi aromati cu ierburi provensale.

Timp de preparare

45 minute  

Dificultate

Usor  

Ingrediente

8-10 cartofi medii

150 ml de smantana

2 linguri de mustar de Dijon

sare

piper

ierburi aromatice de Provence (uscate)

1-2 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spala cartofii, curata-i de coaja si taie-i in sferturi.

Amesteca smantana cu mustarul, sare, piper, usturoi pisat si doua linguri de amestec de ierburi uscate.

Tavaleste bine cartofii prin sosul de smantana, apoi unge o tava termorezistenata cu ulei de masline si toarna cartofii cu sosul in ea.

Pune cartofii la copt, la 180 de grade, circa 35-45 de minute.

Tebuie sa obtii niste cartofi rumeni, bine patrunsi in interior. Serveste cartofii simpli sau ca garnitura langa friptura preferata.

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Cartofi Cartofi la cuptor

Articole recomandate

Citeste si despre