Retele ardelenesti sunt recunoscute pentru bogatia de arome, dar si numarul mare de calorii. Recomandam astazi cartofii ardelenesti cu smantana.
Foto: carteadebucate.com
Timp de preparare
60 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg cartofi
2 linguri faina
1 ceapa
1/2 lingurita boia dulce
100 ml ulei de floarea soarelui
100 g smantana
2 frunze dafin
1 lingurita otet
sare
piper
Mod de preparare
Curata cartofii de coaja, apoi spala-i in apa rece si taie-i cubulete.
Curata ceapa, spal-o bine si tai-o pestisori.
Caleste ceapa in uleiul incins, adauga cartofii, sare, piper, boia de ardei, foile de dafin si pune totul la fiert cu o jumatate de cana de apa.
Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, adauga faina dizolvata in apa si mai fierbe 5 minute.
Da vasul deoparte, adauga smantana si 1 lingurita de otet.
Serveste cartofii calzi, cu putina verdeata tocata deasupra.
Tipul bucatariei
Romaneasca