Cartofi crocanti cu jambon si branza

/ / Modificat: 2013-03-08
Cartofi crocanti cu jambon si branza

Placinta de cartofi cu jambon este inspirata din bucataria elvetiana. Acest fel de mancare poate fi servit la pranz sau cina ca atare sau cu sparanghel.

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 ou

1 cana jambon maruntit

1 cana branza elvetiana, rasa

1 ceapa mica, tocata

1 lingurita rozmarin proaspat, taiat

1/2 lingurita piper negru macinat

1/4 lingurita sare

4 cani cartofi rasi

2 linguri ulei de masline extravirgin  

Mod de preparare

Bate oul, adauga jambonul, jumatate de cana de branza, ceapa, rozmarinul, piperul, sarea si cartofii. Amesteca.

Incinge 1 lingura de ulei si intinde compozitia in tigaie. Acopera si prajeste cartofii 4 minute, pana devin crocanti. Adauga peste cartofi jumatate de cana de branza, acopera si lasa pe foc inca 4 minute.

Rastoarna preparatul pe un fund de lemn, taie in triunghiuri si serveste-l cald.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Cartofi Ulei de masline Rozmarin Branza

Articole recomandate

Citeste si despre