Cartofii duchesse (ducesa) se pregatesc foarte usor si reprezinta una din garniturile sofisticate care se pot pregati atunci cand aveti musafiri.
Foto: taste.com.au
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2 kg cartofi
250 g unt
5 galbenusuri ou
sare
piper
nucsoara macinata
Mod de preparare
Curata cartofii de coaja, apoi pune-i la fiert in apa cu sare.
Lasa cartofii la fiert, ca pentru piure, iar cand sunt bine patrunsi scurge-i de apa si zdrobeste-i. Trebuie sa obtii o pasta fina, in care vei incorpora untul taiat cubulete.
Lasa piureul obtinut sa se raceasca, apoi adauga galbenusurile de ou, unul cate unul. Potriveste amestecul de gust, adaugand nucsoara, sare si piper.
Cu ajutorul unui pos, formeaza niste fursecuri din compozitia de cartofi, pe care le asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Foto: bakingbites.com
Pune cartofii la copt la foc mic, circa 8 minute, pana cand observi ca acestia s-au rumenit.
Tipul bucatariei
Franceza